Pages

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET BLOGGAR








fredag 28 maj 2010

Vad håller vi på med?

Vad sysslar vi med i Ungdom o rekrytering?

I dagarna har vi fullt upp med att vara i kontakt med olika föreningar som under augusti månad skall arrangera "Ride of Hope" för barn.
Det är en process och mycket ringande och mailande mellan alla inblandade som Barcancerfonden,"Ride of hope" organisationen,ungdomsrådet och klubb kontakter.Det kommer att vara ett rekryteringsarrangemang på 5 orter 2010 i samband med att det stora motionsloppet går från Lund till Stockholm.
Under 2011 hoppas vi att de flesta orter de passerar skall ha ett rekryteringsarrangemang med hjälp av klubbarna.
Mer info kommer när allt är färdigt att publicera.

Vi har även varit inblandade i pilotprojektet "Cykelhjältarna som FOG ( cykelhandlarnas branchorganisation)har rest runt med på 4 orter i landet.Det är ett arrangemang där skolorna besöks och får lära sig lite om trafikvett och en Scf klubb kommer på besök för att visa sporten CYKEL.
Även det ett projekt som skall utökas till fler skolor i landet under hösten 2010.

Vi har under början av året startat upp ett Ungdomsråd med cyklister och fd cyklister i åldern 16-26 år. Vi har träffats och haft telefonmöten tillsammans och de kommer närvara på olika tävlingar och arrangemang som "Ride of hope" för barn
Två av dessa ungdomar Jesper Ingvaldsson och Felicia Rudenstam var på Skara Cykelgymnasiet igår och pratade lite med de elever som nu går där. De har även startat en facebook sida.

Till hösten kommer vi arrangera ett Ungdomsläger för 14-15 åriga tjejer o killar i alla discipliner.Helgen innan höstlovet är det som är aktuellt.
Då kommer vi också försöka få till en Ungdomledarutbildning så att vi får fler ledare uti klubbarn .
Så alla ni som vill att cykelsporten skall växa utbilda er och hjälp klubbarna att kunna ta emot fler cyklister ,det är det som är det största problemet att många vill cykla och ha tid för egen träning men få vill ta hand om de som vill in.

Vi syns o hörs MVH Anette o Lena

0 kommentarer:

Skicka en kommentar