Pages

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET BLOGGAR








onsdag 25 augusti 2010

Glasrikeresan för framtiden...

Pratas mycket om cykelns framtid i SWE och dess brist på pengar och ledare.
Ett mycket bra initiativ för att samla krafter, inspiration och framtida kontakter och ev nya sponsorer har tagits av Glasrikeresan som går av stapeln nu på lördag.
Tävlingen är även OBS lopp för landslagsuttagningar!

Glasrikeresan har kommit för att stanna - vilket förra årets upplaga av tävlingen visade där deltagare efter deltagare lovordade det unika upplägget, banans karaktär och det feta prisbordet efteråt. Glasrikeresan är 22 mil lång och tar dig via vackra smålandsvägar förbi nio glasburk samt den av Vilhem Moberg så väl beskriva utvandrarbygden. Tycker du att 22 mil låter långt eller precis har fastnat för det här med motionscykling så kan du välja Glasrikeresan Light som är 12 mil lång.
Nytt för i år är också Utmaningen för lag upp till 5 personer.

Glasrikeresan är ett kombinerat elit och motionsarrangemang där du som motionsdeltagare delas in i olika startgrupper bakom eliten som startar längst fram.
men det som är mest intressant "runt denna tävling/motionsarrangemang är:

Företagsseminarium inleder Glasrikeresan Årets Kapitaldag arrangeras i samarbete med Glasrikeresan. För andra året i rad anordnas Smålands Kapitalmarknadsdag i Kosta Boda Art Hotell fredagen den 27:e Augusti, som en förövning till Glasrikeresan på lördagen.

Årets seminarie program har lyckats samla större delen av representanter från Smålands börsnoterade bolag:
New Wave Group, Nibe, Fort Knox, Profilgruppen, Sensys, Itab, Electra Gruppen, Lammhult Design Group, Kabe för att nämna några.
Spiltan, Catella, Ratos kommer också att vara representerade.
Stefan Edberg dyker upp med parhästen Bo Pettersson och berättar om Cases framfart i år.
Seminariet leds som tidigare av smålänningen och Veckans Affärer- journalisten Ulf Pettersson.

-Vi är på väg att skapa något institutionellt i Kosta. Detta har även gjort intryck i Stockholm säger initiativtagaren Per-Erik Holmström, Financial Hearings,och fortsätter:

- Därför utesluter vi inte att vi kan locka ytterligare bolag till seminariet.
Men så här nära att skapa ett Småländskt Näringslivs Landslag har vi aldrig varit, fast det är klart Ingvar Kamprad skulle ju vara kronan på verket.

-I övrigt gillar vi på Financial Hearings, årets initiativ från Nordea – Utmaningen som är en cykelstafett som sker i samarbete med Glasrikeresan.

- Stafetten ger en möjlighet för vanligt folk att förstå vilken nyttig och kul motionsform cykel är. Vi vill få så många som möjligt att deltaga oavsett nivå, menar Per-Erik.

-Själva kör vi både förtrupp/VIP-grupp och har med ett eget lag. Ett flertal börsbolag kommer också att ha egna lag. Det är redan klart att ett antal börs-VDar kommer att få offra några timmar av kropp och själ.

Knyt kontakter...!

//vid pennan Tony Pölder

0 kommentarer:

Skicka en kommentar