Pages

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET BLOGGAR








onsdag 11 augusti 2010

Robin Wallner EM guld i Downhill!

MTB-Sverige har helt klart lite medvind just nu, först Alexandra Engens och nu Robin Wallners EM-guld.


”Idag var det även roligt eftersom Dennis Dertell kom 4:a och Kim Petersson 10:a. Oliwer Kangas slog dessutom till med ett silver i herrjuniorklassen” konstaterar förbundskapten Fredrik Ericsson.

Robin Wallner, som har haft en strulig säsong och så sent som förra veckan fick utgå i finalen vid World Cup-tävlingarna i italienska Val di Sole berättar glatt efter dagens segerlopp: ”Åkningen har funkat bra hela veckan på träningsåken. Banan var rolig och utslagsgivande eftersom den innehöll lite av varje. Målet var självklart en medalj, men ett guld känns som en bonus. Det känns grymt skönt att få ett kvitto på att man är tillbaka på banan igen efter en motig säsong. Att stå högst upp på pallen var ett rejäl lyft för självförtroendet inför sista delen av året, och då framförallt VM.

Den nye mtb-förbundskaptenen kan nu bokföra ett andra internationellt mästerskapsguld och glad över downhill-åkarnas breda framgångar vid EM:et. ”Robin har sett avslappnad men fokuserad ut hela veckan. Med tanke på att han haft lite småproblem under säsongen och därmed inte fått ut sin fulla potential är förstås detta extra roligt. Årets EM höll faktiskt lite bättre standard än förra året, eftersom fler åkare som stadigt går in topp 10 på världscupen kom till start i år. Därför är jag även väldigt nöjd att vi fick in Dennis och Kim bland de 10 bästa också. Vi får heller inte glömma Oliwer Kangas fina insats som räckte till silver i herrjuniorklassen. Han blev bara slagen med några tiondelar av britten Sam Flockhart som är en av få juniorer som har kontrakt med ett proffslag och får ofta ställa upp i världscuptävlingar” konstaterar Fredrik Ericsson, som nu laddar om för de kommande VM-tävlingarna i Kanada i början av september.
/vid pennan Jahn Ekman

0 kommentarer:

Skicka en kommentar