Pages

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET BLOGGAR








onsdag 11 augusti 2010

JVM LVG 2010

Det blev inga framgångar för våra cyklister i det arrangörsmässigt fantastiska Offida.


Tempoloppen kan betecknas som intensiva och roliga. Guldmedaljerna gick till Luxemburg och Ukraina på herr respektive damsidan. Josefine Grimbeck blev här på 19e plats. Linjebanan är riktigt tuff och man hade till mästerskapen lagt ny asfalt på det 16 km långa varvet. Arrangemanget höll högsta klass och stämningen var riktigt hög under linjeloppen. Josefine kroknade de sista två varven av damernas 5 rundor, men kämpade sig i mål på en 41a plats.

Herrarna hade åtta varv på den tuffa banan på programmet. Redan på det första varvet fick flera släppa kontakten i den 32-gradiga värmen. Våra tre juniorer nådde ingen upp till förväntningarna utan de tvingades alla tre att ge sig utan att komma till mål, av de 158 startande kom 100 i mål. Fransmannen Le Gac attackerade solo med 5 km kvar till mål och lyckades bärga dagens andra guld till Frankrike då Ferrand Prevod tidigare denna dag vunnit damernas linjeguld.

Offida visade att man kommer kunna arrangera ett riktigt fint EM då man står som värd 2011.

3 kommentarer:

  1. Får man fråga hur det kom sig att herrarna inte körde tempot? att tävla fredag o söndag borde man väl klara på denna nivå... och med facit i hand kan det ju inte varit något genidrag eller?

    SvaraRadera
  2. .....synd nu att det inte lyckades fullt ut för killarna på JVM, de måste ha varit hypertaggade inför uppgiften men kul för Josefine och kul för Offida som lyckosam värd för ett mästerskap! Sen har man lite funderingar över tankar och genomförande av uttagningar till blågult under året speciellt i juniorklassen. OBS-lopp i all ära MEN HUR I???? Det gäller att toppas vid just dessa tillfällen och komma med i rätt utbrytningar bla bla...som ibland kan vara "turbaserade", gör man inte det men ändå gör grovjobb under tävlingar som visar att man är en stark cyklist har man ändå inget att hämta, det är bara "pallen" som gäller. Jag vet och har sett i skrift vilket är jättebra att åkare skulle tas ut till olika landslagsuppdrag efter specifik tävlings banprofil och åkares kvalitét, glömdes det bort eller? Var det enklast att låta OBS-loppen i april, maj styra resten av säsongen oavsett banans profil, åkarens kvalitét, form mm. Det är en otrolig sporre som cyklist att prestera och göra ett bra jobb på tävlingar inför olika blågulauppdrag men har man inget för det slocknar eller svalnar kanske lågan till slut! Vill man inte ha det bästa landslaget för dagen? Ni som ledare måste stå upp för det ni presenterar, visa rättvisa och inte olika gräddfiler som luktar illa!!

    SvaraRadera
  3. ingen av de som "kan åka fort tempo" så därför valde de säkert att försöka lägga all fokus på det som kunde lyckas.

    SvaraRadera