Pages

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET BLOGGAR








måndag 9 augusti 2010

USM lvg och " Ride of Hope" för barn














"Starten Ride of Hope Maxiklassen"


Lördagen var vikt till USM landsväg och efter prisutdelningen en träff med ledare,föräldrar och ungdomar.

Yvonne Mattsson förbundsordförande och Emma Karlsson (Ungdomsrådet) och jag från Ungdom/Utveckling var där för att informera om vad som är på gång och svara på frågor.Även diskutera vad som kan bli bättre.

Här kommer en kort sammanfattning:

Fortfarande efterlyses fler och mer lokala tävlingar och vi kunde komma fram till att det oftast är samma klubbar som arrangerar och flera som endast deltar på tävlingar utan att ordna några själva.

Danmark är ett land som vi gärna lyfter fram för enkla ,smidiga arrangemang, det de också gör är att ta ut en högre avgift för de klubbar som inte ordnar tävlingar........kan det vara något?
En Manual för hur man går till väga för olika typer av tävlingar var något som efterlystes.Många i klubbarna har inte kvar medlemmar som förr gjorde detta jobb och för att överhuvudtaget våga sig på att arrangera så behöver vi kunna ge ut en sådan för att kunna lämna över till nya medlemmar.

Ungdoms landslag var också något som önskades av flera och då i 15-16 års åldern för att vara bättre förberedda inför junior åldern där det idag är landslag.

Längden på tävlingsdistanserna framförallt på flicksidan, fanns en önskan om att de ökade i de olika klasserna som ibland kör samma längd i fyra år. Även i nybörjar klasserna fanns denna önskan.

På söndagen var det dags För Ride Of Hope för barn.Insamling av pengar till Barncancer fonden

Ride of Hope för barn gick för första gången i Fjärås där USM höll till.Ett Mini lopp från 5 år och ett Maxi-lopp från 7 år till 12 år.Samlad start för respektive klass och bland start nr lottades sedan en cykel ut.Ungdomsrådet var där med Emma Karlsson Och Jesper Ingevaldsson som delade ut medaljer till alla som deltog och cykeln till vinnaren.

Lycklig vinnare till denna blev Kajsa Sandberg Trollhättan

Nu fortsätter Ride of Hope för barn i Skövde och på Lördag i Uppsala där vi lottar ut fler cyklar till de som deltar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar